Sportrehabilitáció

Sportrehabilitáció

 

A sportrehabilitáció és a gyógytorna két különálló, de egymással szorosan kapcsolódó terület. A gyógytorna fő célja a funkcionális ízületi müködés helyreállítása avagy a sérülés/műtét utáni rehabilitáció.

 

MIKOR VAN SZÜKSÉG SPORT REHABILITÁCIÓRA?

 

Ha műtét, sérülés vagy fizió után vagy de még mindig bizonytalannak érzed magad, amikor olyan mozgásokat kell végrehajtanod, amelyek korábban fájdalmasak voltak, vagy nehéznek tűnnek, vagy esetleg nem vagy magabiztos hogy visszatérj a sporthoz és dinamikus, hirtelen mozgásokat hajts végre vedd igénybe a segitségemet!

Sokan esnek abba a hibába, hogy teljesen elkerülnek vagy korlátoznak különböző mozgásformákat vagy gyakorlatokat,, és ezl nem csak hogy nem segít a gyógyulásban, de éppen ellenkezőleg, rontja a helyzetet.  A túl hosszan tartó immobilizáció és a restrikció tovább ronthatja a sérült szövet állapotát, vagyis csökkenti annak toleranciáját, és gátolja az optimális gyógyulást.

Ebben a szakaszban a sportrehabilitációs trénernek, azaz nekem van szerepem!Ezt mi együtt elkerülhetjük!

 

MI A SPORT REHAB FOLYAMATA?

 

Alapos felmérést végzek a sportoló/ egyén mozgásmintázatáról, fizikai állapotáról, testtartásáról és a sport biomechanikai követelményeiről , majd személyre szabott korrekciós, rehabilitációs, valamint erőnléti és kondicionáló programot dolgozok ki a z igényeidre, sportodra és idődre szabva.

A cél az, hogy visszanyerd a normál izomműködést és a fájdalommentes mozgást es felkészült legyél a dinamikus, hirtelen mozdulatokra, amit a mindennapi élet vagy sportod igényel!

ÉS hogy mindez lehetséges legyen, az elfoglalt napi programodhoz illesztjük!

A rehab soran én lágyrész-mobilizációs és -felszabadítási technikákat is alkalmazok, hogy javítsuk a program hatékonyságát.

Az első lépéstől a teljes felépülésedig a probléma gyökerétől kezdve segítek visszatérni a fajdalommentes sporthoz és élethez!

Scroll to Top