Személyi és Erőnléti edzés

MIT VON MAGÁBA A SZEMÉLYI EDZÉS?

 

A személyi edzés során személyre szabott edzéstervet készítek egyéni igények és célok alapján.

Személyesen foglalkozok az egyénekkel és az edzések alatt folyamatosan figyelem a teljesítményed, javaslatot teszek a technikai és táplálkozási fejlesztésekre, valamint motivációt nyújtok számodra!

 

MI A SZEMÉLYI EDZÉS?

 

A személyi edzés általában egyéni vagy kis csoportos edzés (2-3 FŐ) ahol az edző egy vagy több sportolónak/egyénnek ad tanácsot és segítséget az edzés során. Az edzés gyakran a konditeremben zajlik, de lehet kültéri edzés vagy akár otthoni edzés is, attól függően, hogy mi a célja az edzésnek.

 

KIKNEK AJÁNLOM?

 

A személyi edzés ajánlott mindenkinek, aki szeretne javítani az egészségén, a testtömegén (fogyás) az erőnlétén, és az általános fizikai kondícióján.

A személyi edzés különösen ajánlott azoknak, akiknek különleges igényeik vannak, például a rehabilitáció után, idősebb korban vagy különféle betegségek vagy egészségügyi problémák miatt.

A személyi edzés segíthet azoknak is, akik nem mozognak otthonosan az edzőterembe, valamit szeretnék helyesen, effektíven megtanulni a gyakorlatok technikáját, segítve a fejlődést és eredmény elérését!

 

Mi A KÜLÖNBSÉG A SZEMÉLYI EDZÉS ÉS ERŐNLÉTI EDZÉS KÖZÖTT?

 

A személyi edzések és a sport-specifikus erőnléti edzések egyaránt fontosak az egészség és az általános erőnlét szempontjából.

Habár a sport-specifikus edzések kifejezetten a brazil jiu-jitsu, judo és birkózás vagy más sport különleges igényeinek megfelelő erőnlét és technikai készségek fejlesztésére fókuszálnak!

 

Sport Specifikus Erőnléti edzés

 

A sport-specifikus edzés célja az adott sportág specifikus igényeinek megfelelő erőnlét és állóképesség fejlesztése.

A brazil jiu-jitsu, judo és birkózás speciális készségeket és technikákat igényelnek, ezért a sport-specifikus erőnléti edzések azokra a mozgásokra és izomcsoportokra összpontosítanak, amelyek a sportban hasznosak.

A erőnléti edzések általában a biomotoros készségek(koordináció, erő, állóképesség és kondicionálás, mozgékonyság, egyensúly,gyorsaság..stb) fejlesztésére összpontosít, amelyet a sport megkövetel, és a magas szintű programozás (periodizálás) széles körű megértését igényli. Emellett  erőnléti edzőként  gyakran alkalmazok olyan edzésmódszereket is, amelyek a sport specifikus készségek és technikák gyakorlását segítik, például alapállások és más mozgásszabályozó gyakorlatok.

Még azt kiemelném, hogy az én feladatom hogy megelőzzem az atlétát a sérülésektől, amennyire lehet. Hisz a “legalkalmatlanabb” sportoló az aki sérült. Szóval az erőnléti edzés nagyban fókuszál a sérülésmegelőzésre is!

Scroll to Top